Bra Vellinge!

13 januari 2010

Jättebra Vellinge, som nyligen fattat beslut om att ta emot flyktingbarn. I SvD kan vi läsa att de tecknat avtal med Migrationsverket om att ta emot mellan 5 och 8 ensamkommande flyktingbarn.

Jag skulle gärna se att även min hemkommun Botkyrka gjorde detsamma.

Det finns säkert en hel del människor som skulle invända och säga något i stil med att ”Botkyrka tar ju redan emot så många flyktingar” och sedan använda det som ett argument mot att även vi skulle teckna avtal. Men faktum är att Botkyrka kommun inte tar emot några flyktingar. Noll. Ingen. Vad som däremot är ett faktum är att många nyanlända vuxna väljer att bosätta sig här helt av egen kraft och vilja. Detta eftersom vi i Utlänningslagen har en praxis som kallas EBO – dvs. eget boende.

Migrationspolitiken är en nationell fråga och jag anser inte att någon kommun egentligen ska kunna avsäga sitt ansvar om att bistå staten i våra gemensamma, nationella, åtaganden. Av den anledningen bör även Botkyrka dra sitt strå till stacken och teckna ett avtal om ensamkommande flyktingbarn.

Att jag sedan är en av dem som vill avskaffa EBO är en helt annan sak.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera