Är muslimer en svag grupp?

11 mars 2010

Nalin Pekgul, ordförande för S-kvinnorna, skriver idag i SvD att muslimer är en svag grupp. Hon syftar på den senaste tidens medierapportering kring mordhoten av konstnären Lars Vilks. Hon menar på att Lars Vilks ”gett sig på muslimer” och sparkat nedåt på de svaga istället för som hon anser att han borde – slå uppåt mot överheten. Hon hävdar det är ”obeskrivligt sårande” att han avbildade profeten Muhammed som en rondellhund.

Sedan hävdar hon även att yttrandefriheten gör att hon har rätt att kritisera Lars Vilks för hans konstverk.

Men hallå Nalin. Om du har rätt att öppet kritisera konstnären Lars Vilks med motiveringen att vi har yttrandefrihet i Sverige så har väl ändå Lars Vilks rätt att avbilda profeten Muhammed så som han vill. Eller?

Sedan, till att muslimer skulle vara en svag grupp – du kan inte ha mer fel Nalin. Muslimer är en mycket stark grupp.

Ett exempel på det är i min hemkommun Botkyrka, där den muslimska lobbyn tom. fått igenom att det skall serveras Halalslaktat kött i våra kommunala skolor. Ett beslut som jag för övrigt gick emot i nämnden och som jag kommer jobba för ska avskaffas om vi vinner valet i septermber. Se det som ett vallöfte!

För säkerhets skull känner jag att jag måste deklarera några saker, så att alla som läser detta får några konkreta fakta klart för sig och så att inte någon förvirring uppstår eller att du (eller andra) kommer med felaktiga anklagelser gentemot mig:

1. Jag är inte främlingsfientlig.
2. Jag flörtar inte med mörka krafter.
3. Jag sympatiserar inte med högerextremister. Inte vänsterextremister heller för den delen.
4. Jag har inte något specifikt agg gentemot just muslimer. Och inte mot andra grupper med andra trosuppfattningar heller.

Jag är inte emot halalslakt för att jag har något emot muslimer, tvärtom – några av mina bästa vänner är muslimer och en hel del av min egen släkt på min pappas sida är muslimer. Jag är helt enkelt emot det eftersom det är djurplågeri (slakten innebär att man skär av slaktdjurets hals med en kniv. Då skärs bland annat halsens blodkärl av och djuret tappas på sitt blod varigenom det dör).

Att muslimer skulle vara en svag grupp var nog det dummaste jag läst på länge. Och ett tips Nalin, om du yttrar dig med stöd av yttrandefriheten ska du inte förvägra andra samma rätt!

Jag avslutar mitt blogginlägg med ett citat från Lars Vilks och som jag stödjer till 100%:

Man måste få vara kritisk mot alla religioner, det kan inte finnas ett undantag kring Islam.
/Lars Vilks

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Ett svar till “Är muslimer en svag grupp?”

 1. Thomaz Tankred skriver:

  Mycket bra skrivet Jimmy. Kunde inte sagt det med bättre ord.

  Som du skrev så är inte jag heller fientlig mot andta kulturer, tycker snarare att man kan lära mycket av varandra.
  Tycker dock att yttrandefriheten är lite för vältalad eftersom att den är så svår att tolka.
  Jag kan tex säga saker till dig som du inte skulle känna som kränkande men många andra skulle kanske känna så pg a. exakt samma ord.

  Och sen måste jag hålla med Lars Vilks :Man måste få vara kritisk mot alla religioner, det kan inte finnas ett undantag kring Islam.

  Man har ju hört så mycket om (inte islam i sig) vissa som tillber islam som är mycket fientliga mot andra religioner, precis som dom kristna för ca 800 – 1000 år sedan med sina korståg.

  Så då frågar man sig ju varför dom ska få vara kritisk mot andra religioner men ”ingen” får under några omständigheter uttala sig kritiskt eller nedlåtande om islam?

  Sen vet jag att det oftast bara är fanatiker som reagerar så starkt mot kritik av deras religion, oavsett vilken trosuppfattning dessa fantiker har (spelar ingen roll om dom är judar, kristna eller muslimer). Men det är nästan bara fanatikerna som man hör kritisera varandras religioner och det är dessa fanatiker som för det första är en minoritet innom alla religioner som ger ”hela” religionen dåligt ansikte ut i världen.

  Tack för ordet.

Kommentera