Bluffvinst och sjunkande skattekraft

29 april 2010

Det var ett tag sedan jag bloggade. Det har varit fullt sjå med att få tiden att gå ihop men jag ska bättra mig och här kommer en liten kortis.

Idag (ikväll) 29/4 sammanträdde kommunfullmäktige. Det blev en del debatt kring ett antal ärenden men roligast var nog att lyssna till och delta i debatten kring årsredovisningen för Botkyrka kommun. Anders Peterson (M) var lysande och jag kunde inte låta bli att delta i debatten.

Vänsterexperimentet, S+V+MP, som styrt i Botkyrka under många år har misslyckats totalt med att få kommunen på rätt köl. Bidragsberoendet ökar och vi blir allt fattigare för varje år som går, jämfört med andra kommuner i Sverige. Exempelvis spränger vi nu miljardvallen i bidrag från de olika utjämningssystemen. Trots bidragen står sossarna i talarstolen och slår sig för bröstet med att kommunen redovisat vinst de senaste 15 åren.

När det började lida mot sitt slut tyckte jag att det var dags att göra en liten summering. Jag redogjorde i fullmäktige för skattekraftsutvecklingen de senaste 8 åren och avslutade med att säga:

15 år av av bluffvinster och 8 år av sjunkande skattekraft – det är resultatet av er politik.

Jisses vad arga de blev, kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren (S) blev alldeles vansinnig och ägnade sitt slutanförande åt att spy galla över mitt uttalande. Antagligen för att jag trampade på en öm tå och kom med ett alldeles sant påstående – något hon också vet innerst inne.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera