Det handlar om framtiden

10 september 2010

Världsekonomin kom i gungning i och med det som hände i USA 2008 och krisen förvärrades i Europa när Greklands statsfinanser var nära kollaps. Andra länder som Portugal, Spanien, Italien, Storbritannien och Irland befinner sig i en liknande krissituation med enorma budgetunderskott.

Det är fel att tro att Sverige varit oberörda av krisen och att allt nu automatiskt kommer att gå åt rätt håll. Sverige har dock klarat sig mycket bra så här långt och är det land i Europa som har de mest välskötta statsfinanserna och det lägsta budgetunderskottet.

Alliansregeringen och finansminister Anders Borg har haft en stor betydelse när det gäller Sveriges ekonomi, det är nog alla överens om. Företag anställer igen, skatteintäkterna ökar, tillväxten är i topp i EU och vi svenskar är mer positiva när det gäller framtiden. Sverige nämns ofta som ett föregångsland, det är vår svenska modell man kopierar för att rädda världens banker från undergång

Men faran är inte över! Världen håller ännu på att återhämta sig från finanskrisen som bröt ut 2008 och som förvärrats av oansvariga politiker i andra EU-länder. Det kommande valet i höst är det viktigaste hittills för Sveriges framtid. Det är nu det gäller att lägga partiprogrammen lite åt sidan och fundera på vad som är bäst för Sverige. Vilken kommande regering kan bäst klara av att föra Sverige framåt genom osäkra tider de kommande fyra åren? Ta en ordentlig titt på de två regeringsalternativen!

Även Botkyrka skulle behöva en Anders Borg. Sedan 1994 har socialdemokraterna styrt kommunen, bidragen från staten och andra kommuner till Botkyrka överstiger nu årligen 1 miljard kronor och måste öka kommande år för att kommunen ska klara välfärdsverksamheter som exempelvis skola och omsorg. Utöver detta bidrag så lånar Botkyrka kommun pengar av banker i allt högre takt, på kort tid har låneskulden fördubblats och är nu uppe i 52 000 kr per invånare.

Alla förstår att detta inte är hållbart. Mellan 1 och 19 september har du möjlighet att rösta på Moderaterna, för Sveriges och Botkyrkas bästa.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera