Öppen, orädd och energisk

21 oktober 2010

Häromveckan bloggade jag lite granna kring betänkandet ”Sverige för nyanlända utanför flyktingmottagandet” och delgav på bloggen mina åsikter kring detta. Jag länkade också till det yttrande som vi M lade i kommunstyrelsen eftersom Botkyrka kommun är remissinstans för betänkandet.

I kommunens personalpolicy står det att personalens arbete skall präglas av följande ledord/värdeord: ”öppen, orädd och energisk”.

Kommunen har misslyckats med att göra verklighet av dessa värdeord bland personalen, det visar sig tydligt när vi år efter år går igenom medarbetarenkäterna. Internt i kommunorganisationen har orden blivit floskler som personalen antingen skrattar åt eller rycker på axlarna för när de hör dem.

Men jag lovar att jag i min politiska gärning fortsätta vara öppen, orädd och energisk.

Även i frågor som av vissa anses vara känsliga eller minerad mark som exempelvis migrationsfrågor och integrationsfrågor. Vi måste kunna diskutera de frågorna på ett öppet och konstruktivt sätt. Även i Botkyrka.

Ladda ned och läs hela flygbladet här

Hela betänkandet hittar du här

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

2 svar till “Öppen, orädd och energisk”

 1. U Gustafsson skriver:

  Läge att vara öppen, orädd och energisk och berätta exakt hur det gick till när slutet av remissvaret skrevs.

 2. Jimmy Baker skriver:

  Att vara öppen, orädd och energisk är något som jag tycker att politiker ska vara. Jag är det och tänker fortsätta vara det. När det gäller remissyttrandet som varit aktuellt i media så är det så att jag fått en text på mitt bord, jag har gjort några mindre justeringar i form av att jag strök vissa bitar och sedan godkände jag det. Men jag är inte ensam om att ha godkänt det, samtliga moderater som sitter i kommunstyrelsen har godkänt yttrandet innan det lades fram i kommunstyrelsen.

  Jag tar ansvar för själva sakinnehållet i vårt yttrande men hade jag känt till att det aktuella stycket (5 rader av 1,5 sidor) överensstämde med en SD-skrift från 2005 hade jag aldrig godkänt vårt yttrande. Då hade jag begärt att det skulle omarbetas.

  Jag, i min roll som bitr. gruppledare och som kretsordförande, måste ju utgå ifrån att de texter som skrivs fram av politiska tjänstemän eller andra och som lämnas till mig också är självproducerade och inte tagna från någon annan. Jag kan bara beklaga det inträffade och hade jag känt till likheten hade jag som sagt begärt en omskrivning.

Kommentera