Kommande felprioriteringar i Botkyrka

5 februari 2012

I nämndernas framåtsikter får man en bild av vilka prioriteringar den styrande majoriteten S+V+MP kommer att göra framöver. Vissa saker är bra, men sedan finns det också mindre bra saker. Rena skräckexemplen på saker som det är helt fel att lägga kommunala skattemedel på kan man hitta i tex. Kultur- och Fritidsförvaltningens senaste framåtsikt.

För att nämna några saker:

Ett ”idéhus” i Tullinge på 2300 kvm som ska stå klart lagom till valåret 2014. Driftkostnaden beräknas till 7,4 msek per år och investeringen kan beräknas till närmare 30 miljoner.

Trots att inga beslut är tagna i vare sig KS eller KF så har förvaltningen fått uppdraget att planera för ”idéhuset”.

Sedan vill man avsätta ”särskilda medel för kulturella arrangemang” vid Hangaren och Subtopia. Vi minns säkert alla de senaste årens verkningslösa kommunala festivaler och jippon som totalfloppat…

Man vill utöka konsthallens verksamhet, tillföra mer resurser och skapa ett ”Campus Fittja” som skall inordnas som en ny enhet under Konsthallen.

För att säkra ”Residence Botkyrkas” fortlevnad vill man skapa en ”ekonomisk plattform” och tillskjuta ännu mer medel så att gästande kostnärer kan komma och bo gratis i vår kommun.

Vidare vill man förutom ”Ungdomens Hus” i Fittja skapa liknande verksamheter i Alby, Tumba och Norsborg.

På allt ovan säger vi NEJ med stora bokstäver.

Och vad gäller den sist nämnda felprioriteringen så tror jag helt enkelt inte att på idén att fritidsgårdar för vuxna bidrar till att lösa Botkyrkas problem kring utanförskap, arbetslöshet och kriminalitet.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

2 svar till “Kommande felprioriteringar i Botkyrka”

 1. Anna J Hjelm skriver:

  Det finns redan ett stabilt, långvarigt initiativ i Uttrans Konstrunda med lokala och sista året inbjudna konstnärer. Får de något stöd? De gör en mycket fin och genomtänkt konstupplevelse tillsammans varje år.

  Angående Fittja så undrar jag om de boende kanske hellre skulle se en omvandlig till en grön stadsdel. Infarten till Botkyrka skulle kunna visa på grönska och marknadsföra kommunen som en naturkommun i stället för en clownkommun. Tänker mig odling uppåt väggar och tak, trädplantering som en grön lunga vid motorvägen. Ett konstgjort vattenfall från ett av husen ut mot E4an eller frisående på avrättningsplatsen skulle ge ett fint blickfång och nyfikenhet. Bygg därtill Stockholms första infartshotell söderifrån vid E4an eller vid vattnet till som ger Botkyrka ett landmärke kanske tillsammans med globväxthuset det har pratats om. En omvandling till en grön stadsdel tror jag inte kostar så mycket och urban odling ligger helt rätt i tiden. ….

  Vill Tullingeborna ha ett kulturhus?…Är det inte dags att bygga lokaler för det lokala företagslivet istället?

 2. Helena Isaksson skriver:

  … Tullingeborna vill definitivt INTE ha ngt kulturhus, Tullingeborna anser att det finns viktigare saker att spendera våra 30 mln + 7,9 mln årligen på. Men rödgröna megalomaniacs vill inte ge sig och vill tvångsmata Tullingeborna med kulturhuset som Tullingeborna våldtas för att betala för…

  Tala om en grov gruppvåldtäkt samt rån…

Kommentera