Rabatt för kostnader vid sk högriskmatcher

11 september 2012

I måndags sammanträdde Polisstyrelsen för Stockholmsmlän. Vid sammanträdet lades en skrivelse fram från stora delar av Polisstyrelsen, där man föreslog att myndigheten slutledning lämna 75% rabatt på det man debiterar arrangörerna vid sk ”högriskmatcher”.

Högriskmatcherna kostar idag stora belopp och kräver stora personella insatser från Polisen eftersom klubbarna misslyckats med att hålla ordningen inför, under och efter vissa framförallt fotbollsarrangemang. För att garantera allas säkerhet, både på och utanför arenan måste därför Polisen sätta in enorma resurser, resurser som hade gjort bättre nytta någon annanstans.

Förslaget i skrivelsen går ut på att ge rabatt med motsvarande 75% av kostnaden och istället skicka räkningen till skattebetalarna istället. Detta rycker jag är fel och delgav därför Polisstyrelsen min avvikande mening under sammanträdet enligt nedan.

————————–

2012-09-10

Polisstyrelsen Stockholms län

Yttrande om avvikande mening i ärendet ”Skrivelse om polisens debitering i samband med idrottsevenemang”.

Jag anmäler härmed avvikande mening betr ovan rubricerad skrivelse, särskilt den andra att-satsen som rör rabatt vid debitering av insatser kring sk högriskmatcher. Som suppleant kan jag inte yrka på något annat men vill med detta yttrande inför polisstyrelsen redogöra för min avvikande mening, hade jag tjänstgjort som ledamot vid sammanträdet hade jag inte kunnat stå bakom skrivelsen.

Jimmy Baker
Suppleant
Polisstyrelsen Stockholms län

————————–

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera