Otur när man pratar?

12 oktober 2012

De senaste dagarna har det rapporterats en del kring en partikollega i Blekinge, Emilie Pilthammar, som har gjort div. uttalanden bl.a. kring olika etniciteter, trosuppfattningar och böneutrop.

Eftersom jag är politiskt verksam i Botkyrka kommun, som också är Sveriges mest internationella kommun, har det varit naturligt för medier att höra min åsikt kring det som Emilie vid olika tillfällen givit uttryck för bl.a. på sin blogg. Jag har varit med i Sveriges Radio P4 Blekinge (klicka här för att lyssna på hela intervjun) och i tidningen Sydöstran (Klicka här för att läsa artikeln).

Det ska också sägas att det ju är i Botkyrka som frågan om böneutrop just nu är aktuell.

Det ska även sägas att det alltid är förknippat med en viss ”knepighet” att uttala sig när det handlar om en annan person, när man själv inte känner personen och, kanske särskilt när man som i detta fall dessutom är aktiva inom samma parti.

Men jag väljer ändå, på vad jag anser är goda grunder, att uttala mig.

Efter att ha läst flera av Emelies blogginlägg och kommentarer via Twitter så kan jag konstatera att vi har väldigt olika uppfattning kring frågor som rör människor med rötter i andra länder, människor som har olika etnicitet, kultur och trosuppfattning.

Det finns säkert också tillfällen då man säger något i all hast, man kan uttala sig slarvigt och mindre genomtänkt – vi är alla människor, alla kan göra fel.

Alla kan ibland råka ut för att ha lite ”otur när man pratar” – så även jag. Men frågan är då hur ofta man kan anses ha denna ”otur”?

Min bedömning är att det i det här fallet inte handlar om ”otur” – det är snarare så att det finns en röd tråd igenom många inlägg som tyder på att hon har en hel del fördomar och åsikter, framförallt om romer och muslimer. Åsikter som jag inte delar och åsikter som jag menar inte stämmer överens med Moderata Samlingspartiets värdegrund.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera