Skitsnack i Megafonen

22 maj 2013

brandihusbyDe senaste dagarna har flera förorter i Stockholms län härjats av upplopp, våld och kravaller. Bilar har brunnit, stenar har kastats – inte bara på byggnader utan även på poliser och brandmän.

En organisation som tydligt uppviglat till detta är organisationen Megafonen. Vi har sett i både tidningar och på TV hur de aggressivt uttalar sitt misstroende mot polisen och mot samhället i stort.

Igår uppdaterades organisationens hemsida med ett uttalande där de försöker svära sig fria från ansvar från det som sker. De menar på att de inte startar några bränder.

Detta är inget annat än kvalificerat skitsnack av organisationen Megafonen som antagligen kommit till insikt om att det börjar gå överstyr och att blickarna riktar sig – som sig bör – till dem och deras aktiviteter.

Som avslutning på sitt uttalande skriver de:

”Om polisbrutaliteten upprepas under revolterna så uppmanar vi alla boende, ungdomar och föräldrar, att filma och lämna över materialet på Megafonens gilla-sida genom meddelandefunktionen på facebook. Detta för att fortsätta ge en annan bild än den som media och politiker försöker förvränga.”

För mig som är aktiv i politiken och som även sitter i Polisstyrelsen i Stockholms län så är deras avslutande ord inget annat än en bekräftelse på den här organisationens syfte. Att på detta sätt utgå ifrån att Poliser i grunden är onda och rasistiska människor som har som regel att använda övervåld och att media och politiker har som mål att förvränga bilderna av det som sker gör att man blir riktigt förbannad.

Polisen är till för att skydda medborgare från att bli utsatta för våldsverkningar och om så sker så är polisens uppgift att finna den skyldige.

Att som Megafonen rikta allvarliga anklagelser och misstro mot polisen och uppvigla och försvara att människor att kasta sten mot poliser och brandmän är inget annat än ett hot mot demokratin. Att därutöver påstå att medier och politiker medvetet försöker förvränga bilden är ytterligare ett bevis för att de här människorna aktivt söker konfrontation och uppmärksamhet som de uppnår med våld, vandalism och skadegörelse.

Även om det är så att Megafonen själva inte startar några bränder så uppviglar de och underblåser de det som händer – och dessutom försvarar de våldsverkarna. Och nu ser vi också hur våldet sprider sig till fler förorter!

I ljuset av detta vill jag uttrycka mitt starkaste stöd till det som Statsministern meddelade i TV igår:

”Lagen ska vara lika för alla och vi ska inte ge efter för våldet!”

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

3 svar till “Skitsnack i Megafonen”

 1. hans björkström skriver:

  Vid de senaste muslimska upploppen i Husby och hela Sverige för övrigt blev
  polisen närmast desperat inför övermakten och gick ut med, ”att NU ska vi ändra taktik och gripa och lagföra muslimer!
  Denna klara deklaration om en förändrad taktik, förråder dock, att polisen tidigare under kanske 10 år har blundat för muslimska mordbränder, rån och
  skadegörelse för att skapa ett falskt lugn!

  Man kan konstatera, att svensk polis ej längre kan eller vill skydda den befolkning de är satta och avlönade att skydda!

  Mångkulturen eldar upp 500 skolor per år och begår 10-tusentals brott mot
  etniskt svenska personer varje år.

  Är detta framtiden? Ett helvete!

 2. hans björkström skriver:

  Allt fler moderater går ut med farhågor om att islam i Sverige kommer att ända med ett inbördeskrig, vilket ju innebär att sveriges styrande politiker kan komma att fastställas ha varit helt huvudlösa i sitt agerande, ja landsförrädare!

  Reinfeldt är emellertid lugnet i stormen! Denne statsman vet, att Sverige i total brist på eget försvar kan påräkna militärt stöd från Federationen Ryssland om
  eventuellt Gotland avträdes till Ryssland, som ju behöver Gotland!

  Husby kostar skattebetalarna 1/4- miljard och nu har polisen bjudit muslimerna på grillad korv med svinkött! Snart inser muslimerna detta och behöver då elda
  upp hus och bilar för kanske en 1/2- miljard?

  Sverige går nog under ändå!

 3. Jimmy Baker skriver:

  Bäste Hans Björkström. Jag börjar bli ganska trött på dina raljerande kommentarer. Kan du inte ta och hitta till någon annan webbsida istället för att fylla min blogg med dina ordbajserier.

Kommentera