Sunt när allt inte är politik

29 juli 2014

tummener_tummeuppVeckan före midsommar fick jag en debattartikel publicerad i tidningen Södra Sidan med rubriken ”Kommunens dyra valinsatser blev ett fullständigt fiasko!”.

Vänstermänniskor och vänstersossar blev helt galna, ursinniga och jag fick en hel del spott och spe, via bloggare, tidningsartiklar,  Alliansfritt Sverige och i sociala medier såsom Facebook och Twitter.

Ett stort skäl till det var att man inte bara kan konstatera att kommunens valinsatser för att ”höja valdeltagandet” helt floppat utan också att jag också beskrev vänstermänniskors syn på demokratin där jag bl.a. skrev såhär:

Den rödgröna majoriteten har en typisk vänstersyn på demokratin, att ”ständigt levandegöra den” och att alla människor hela tiden skall vara ”delaktiga” i olika processer som rör kommunen och samhällsutvecklingen. För vanligt folk så är det snarare mer av motsatsen som önskas: att få bli lämnade ifred och få leva sina liv – utan någon ständigt närvarande politisk förmyndare som dikterar villkoren. Ju mindre man märker av kommunen, ju mer friktionsfritt fungerar den och ju friare är människorna.

(Läs gärna hela artikeln på Södra Sidan genom att klicka här.)

Det är ganska intressant att när Aftonbladets krönikör Johan Hakelius en dryg månad senare skriver en krönika där han landar i ungefär samma sak, inte kritiseras. Han skriver bl.a. så här:

Det är sällan ett sundhetstecken när folk i gemen känner sig tvingade att ägna sin tid åt politik, snarare än åt sina liv. Folk som propsar på att allt är politik, för att kunna lägga sig i allt, gillar förstås inte den tanken. Men i ett samhälle som fungerar hyfsat, där de flesta inte vill ha några j­ättelika förändringar och inte känner att de måste gå i exil om den andra sidan vinner, är det naturligt att ägna sig åt annat än politik. Det är något bra. Inget att skämmas över.

(Läs gärna hela artikeln på Aftonbladet genom att klicka här.)

Var är kritikerstormen nu? Varför uppstår inte ett mediedrev när en känd krönikör och opinionsbildare på Aftonbladet skriver på samma tema och i sin analys/åsikt landar i ungefär samma sak? Är det för att det är ”rätt” avsändare (Aftonbladet) och inte ”fel” avsändare (en moderat)?

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera