Stort tack

24 september 2014

Personvald2014Med stor tacksamhet och ödmjukhet summerar vi valresultatet i Botkyrka. Moderaterna gör ett bättre val än vad vi räknat med – vi tappar endast 3 mandat i kommunfullmäktige.

Spontant kan det kanske tyckas konstigt att vi är glada när vi backat men utifrån våra förutsättningar så är vi faktiskt stolta över att ha fått ett så stort förtroende som vi trots allt fått.

Alla som följt oss under några år förstår att vi haft en mycket svår tid med internt bråk, medlemmar som motarbetat partiet på olika sätt. Vårt motmedel har hela tiden varit att oavsett vad vi blivit utsatta för så har vi inte bara stått pall utan också arbetat ännu hårdare för att visa att Moderaterna är ett seriöst parti med ett seriöst anslag i politiken och  som har många engagerade och seriösa kandidater.

Ett stort tack till alla kandidater och medlemmar som – trots att vi varit uträknade av många – ändå kämpade på i ur och skur, träffade och samtalade med medborgare, knackade dörr, stod vid pendeltåg och T-bana, kampanjade i alla våra centrum, delade ut material i brevlådor, satte upp affischer, mm.

Jag vill rikta ett särskilt tack till de 7314 Botkyrkabor som valde den Moderata valsedeln i kommunalvalet, de hela 9670 Botkyrkabor som röstade på oss i Riksdagsvalet och de 8110 i landstingsvalet.

Jag är oerhört tacksam och glad för de personkryss jag fått – hela 612 stycken. Det är många fler än jag jag vågade drömma om och det känns både ärofullt och som ett kvitto på att hårt arbete lönar sig.

Det är extra roligt att konstatera att jag är den mest kryssade politikern i hela den södra valkretsen (oavsett parti) och är tillsammans med en miljöpartist de enda som passerat spärren för att bli personvald i både norra och södra valkretsen. 612 personkryss utgör 33,2% av alla moderatkryss och 8,4% av alla röster på Moderaterna.

Det förpliktigar och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till de förväntningar som ni som väljare har på mig som politiker.

Stort tack för förtroendet!

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • StumbleUpon

Kommentera